FC Utrecht O17 beleefde geen prettig middagje in Rotterdam, want het verloor met 4-0 van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Trainer Ruud Heus kon niets anders constateren dat zijn team tekort kwam tegen een sterk Feyenoord: "Het eerste half uur stonden we goed, gaven weinig kansen weg en creëerden we zelf twee goede kansen. Daarna gaven we het in twee korte periodes voor en na rust weg. Teveel persoonlijke fouten, maar de credits daarvoor moet je ook aan Feyenoord geven dat een goed team heeft en we kwamen met name in de duels en de handelingssnelheid vaak tekort. De jongens hebben weer hard gewerkt, daar kan ik weinig over zeggen, maar dat was niet voldoende vandaag."

Zoals Heus al constateerde, had Utrecht in die eerste helft op voorsprong kunnen komen. De arbiter wees naar de stip, maar herzag zijn beslissing op advies van zijn assistent die een overtreding van Utrecht vooraf had geconstateerd. Feyenoord's overwicht kwam na 25 minuten tot uiting in een 1-0 voorsprong. De linkerkant van de Utrechtse verdediging zag er niet goed uit en Feyenoord aanvaller Toshio Lake kon simpel de voorzet binnentikken. Twee minuten later was het weer raak voor de Rotterdammers. Een verkeerd weggewerkte bal kwam zomaar in de voeten van middenvelder Omer Günduz die van buiten het strafschopgebied Utrecht keeper Carlito Welink kansloos liet.

Was Utrecht vorige week nog in staat een 0-2 achterstand na rust weg te werken, nu was het in de tweede helft al binnen vijf minuten beslist. Feyenoord profiteerde van twee dekkingsfouten bij stilstaande situaties en bracht de stand naar 0-4. Heus begreep dat de wedstrijd gespeeld was en bracht daarna al zijn wissels in, teneinde iedereen verder fit te houden. Utrecht werd nog één keer gevaarlijk met een poging van Aaron Agbomson, die voor zijn tegenstander kwam en de bal tegen de lat schoot. Omdat Feyenoord ook niet meer echt aandrong bleef het daarbij. Vermeldenswaardig nog de goede invalbeurt van FCU O16 speler Valentijn Beck, die daarmee zijn debuut maakte in O17. Volgende week komt PSV naar Zoudenbalch en kunnen de Utrechters laten zien dat ze wel degelijk stappen vooruit maken.