Degene die scoort wint de wedstrijd. 

Hoe vaak is zoiets langs de lijn gezegd als er zich een wedstrijd ontspon waarin dan weer de ene, dan weer de andere ploeg de bovenliggende partij was. In het zonnige Wormerveer stonden twee jonge ploegen tegenover elkaar (gemiddelde leeftijd eerder 17 dan 18 jaar) en vandaag was het niet anders. Dan weer AZ, dan weer FC Utrecht dat het initiatief nam en voorin dreiging veroorzaakte. Maar in beide gevallen nog zonder tastbaar resultaat. De ruststand was 0-0.

Uiteindelijk werd Dereck Darkwa de Matchwinner. Met zijn doelpunt in de 70e minuut bracht hij zijn ploeg op voorsprong en zorgde hij er voor dat de Alkmaarders in de achtervolging moesten. En bijna waren ze daarmee, in de 94e minuut, succesvol; helaas voor hen en gelukkig voor FC Utrecht lag de lat in de weg en kwamen de bezoekers met de schrik vrij. 

Daarvoor zag het publiek een thuisploeg die fanatiek op zoek ging naar de gelijkmaker. En men zag ook een uitblinkende Fabian de Keijzer, de Man Of The Match aan Utrechtse kant vandaag. Hij hield de nul, dat deed hij bekwaam en daarvoor moest hij de nodige keren flink aan de bak. Hij hield zijn ploeg in het goede spoor. 

Scheidsrechter Vink gaf ruim 8 minuten extra tijd (geen idee waar dat vandaan kwam) maar ook daarmee was AZ uiteindelijk niet geholpen. De punten gingen mee in de bus naar Utrecht.

Hoe heeft trainer Robert Wijnands de wedstrijd beleeft? 
"Ik vond dat wij slordig omgingen met het balbezit. We waren de bal snel kwijt, bijna net zo snel als we 'm veroverd hadden. Ik zag hectische taferelen voor onze goal, met een bal op de paal die Fabian gelukkig in zijn handen terug kreeg. Maar ook een paar echt grote kansen aan de andere kant. Zoals bijvoorbeeld die 100% kans van Dereck Darkwa vlak voor de rust, waarin hij 1 tegen 1 met de doelman naast schiet. En de situatie daar weer voor, waarin wij met een overtal voor het Alkmaarse doel kwamen, maar waarin niet de juiste keuze werd gemaakt in het afmaken. 

In de 2e helft een zelfde beeld als in de 1e, al hoewel het voor ons iets beter verliep. Ja, en dan in de 70e minuut, het goede doorzetten van Dereck, een twijfelende doelman en zijn verdediger, de bal die er tussen viel, waarna Dereck kon oppikken en fraai kon afmaken. En de glansrol van Fabian, de hele wedstrijd door. Ik heb ze niet eens allemaal geteld maar ik zag toch al gauw 4-5 uitstekende reddingen waarmee hij ons in de wedstrijd hield. Een groot compliment waard.

In de slotminuten was het lot ons gunstig gezind, met die bal op de lat. Anders was het een gelijkspel geworden, wat misschien de verhoudingen in de wedstrijd goed zou hebben weergegeven, maar waarmee beide ploegen niet veel waren opgeschoten. Nee, hier staat een gelukkige trainer."

AZ O19 - FC Utrecht O19 0-1
70. 0-1 Dereck Darkwa

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago (89. Dehninio Muringen), Gabriel Culhaci, Vinicius Cardoso Loureiro (60. Tanay Uzan), Mohamed Mallahi, Stijn Schilder, Dereck Darkwa (71. Rashaen de Windt), Jayden Macknack (90. Mark Pabai), Dino Janssen (46. Zep Swijghuisen)

Let op:
Komende week is er een midweekse speelronde. Aanstaande woensdag (27-09-2017) speelt FC Utrecht O19 om 18.30 uur thuis tegen FC Volendam O19. De Wijdbroeken staan met 3 uit 3 keurig in de middenmoot. En zaterdag 30-09-2017 komt Ajax O19 (9 uit 3) op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. De toegang tot de wedstrijden is, zoals altijd, gratis.