FC Utrecht O16 speelde de tweede competitiewedstrijd uit tegen FC Twente. FC Twente startte direct met vol druk geven op FCU waardoor FCU moeilijk aan voetballen toekwam. FCU moest hierdoor vaak de lange bal hanteren. FC Twente bleef de 1ste helft domineren en kon hierdoor de 1-0 scoren. FC Twente kreeg nog kansen de voorsprong uit te breiden. Er werdt in de 1ste helft niet meer gescoord.

In de 2de helft startte FCU met beter voetbal en kon het FC Twente steeds meer op de eigen helft drukken. FCU kreeg steeds meer kansen. Op basis van wilskracht en inzet had FCU in de 2de helft het betere van het spel en kreeg een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Laat in de tweede helft kon FCU eindelijk het verdiende doelpunt maken en eindigde de wedstrijd in 1-1. Complimenten voor de veerkracht van FCU.