Zaterdag 23 september stond de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Na het eerste fluitsignaal had FCU moeite met de fysieke kracht van Vitesse en kwam op 1-0 achter. Daarna begon FCU beter in de wedstrijd te komen en kon het beter de vrije man vinden. Al snel kwam de 1-1 via een mooie aanval van achteruit. Vitesse bleef echter gevaarlijk uit de counter en maakte daardoor ook een doelpunt. FCU kwam weer op gelijke hoogte via een mooie vrije trap op 2-2, maar lang kon FCU niet van het doelpunt genieten want Vitesse maakte in de minuut daarna de 3-2.

De 2e helft was FCU beter en kwam het verdiend op 3-3, via een afstandsschot die op de lat uiteen spatte en via de inlopende spits binnen werd gekopt. Daarna waren er 3 á 4 kansen op de overwinning maar helaas kon FCU de winnende niet maken. Prima leermoment voor de jongens om tegen een fysiek sterk elftal te spelen.