Na de ontmoeting vorige week met één van de topploegen uit de afdeling, Feyenoord, kwam dit weekeinde met PSV opnieuw een topploeg naar Zoudenbalch. En opnieuw liep het voor de ploeg van Ruud Heus niet goed af. Na 80 minuten stond er eenzelfde uitslag op het scorebord als een week geleden in Rotterdam: 0-4. Ook tegen PSV had Utrecht weinig in de melk te brokkelen. Omdat de organisatie verdedigend goed stond gaf Utrecht de eerste helft weinig weg. Maar eenmaal in balbezit was het bij de Utrechters gewoon niet goed. Desondanks was na een kwartier spelen de grootste kans voor Utrecht: spits Amoros Nshimirima lukte het, oog in oog met PSV keeper René Maxime, niet om de bal in het doel te krijgen. Op slag van rust drukte PSV het overwicht uit in een voorsprong. Slordig balverlies op het Utrechtse veld leidde dat in, waarna PSV´s nummer 10 ook nog ongedekt kon binnenschieten.

In de tweede helft was Utrecht niet bij machte om wat terug te doen en breidde PSV zijn voorsprong geleidelijk uit. Heus kon na afloop weer niets anders concluderen dat PSV een maatje te groot voor zijn ploeg was: “Het is jammer dat we de rust niet met 0-0 kunnen ingaan, want op zich verdedigden we goed. Maar de tweede helft kwamen we ook verdedigend tekort tegen de kwalitatief uitstekende PSV-aanvallers. Wat ik echter wel van mijn spelers verwacht is dat we er alles aan doen, en dat heeft niet iedereen vandaag laten zien. Volgende week tegen Heerenveen voor iedereen de kans om dat te laten zien.”
 
Scoreverloop:
“40  0-1  Mathias Kjölo
“45  0-2  Yorbe Vertessen
“59  0-3  Mathijs Bel
“65  0-4  eigen doelpunt
 
Opstelling FC Utrecht:  Wessel Speel, Valentijn Beck, Raymond Huizing, Reda Akmum (“70 Mudi van Houten), Sedessio Spier, Jaden Airewele, Malik Trustfull (“52 Akif Hancer), Djevencio van der Kust (“41 Salvador Rang), Amoros Nshimirimana, Oussama Alou, Aaron Agbomson (“52 Sem van Zwieten).