Een nieuwe Jupiler League-uitdaging wacht voor Jong FC Utrecht. Het talententeam uit de Domstad kruist vanavond (vrijdag) in Leeuwarden de degens met titelkandidaat SC Cambuur. Dat wordt hoe dan ook een weerzien met veel oude bekenden.

In de catacomben van het Cambuur Stadion is het niet moeilijk iemand tegen het lijf te lopen met een FC Utrecht-verleden. Zo is er natuurlijk trainer Marinus Dijkhuizen, die deze jaargang de opdracht heeft met SC Cambuur mee te doen om het kampioenschap. Daarbij kan hij met zijn stafleden – onder wie doelmannentrainer René Ponk – een beroep doen op diverse spelers die in het verleden in de Domstad uitkwamen, zoals keeper Erik Cummins, Darren Rosheuvel, Kevin van Kippersluis en Issa Kallon.

Driepunters
Tijdens de derde speelronde van de jaargang scoorden Jong FC Utrecht en SC Cambuur allebei hun eerste driepunter van het seizoen. De Utrechters waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor Jong AZ en de Friezen pakten in Volendam tegen de plaatselijke FC de volle buit; ook met 0-1.

‘Hard aan gewerkt’
“Het is fijn dat je met een goede teamprestatie nu een goed resultaat neerzet”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na de 1-0 zege op de beloften van AZ. “Wij hebben er de afgelopen dagen hard aan gewerkt met zijn allen. Met een paar jongens van de hoofdmacht erbij hebben we goed georganiseerd gespeeld.”

Volg de wedstrijd live
De Jupiler League-partij SC Cambuur - Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in Friesland om 20.00 uur. Flitsen van de match komen voorbij op FOX Sports in het programma Voetbal op Vrijdag. De volledige wedstrijd live volgen kan via het verslag dat FC Utrecht doet op Twitter.