Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) thuis tegen Helmond Sport. Het treffen met de hekkensluiter van de Jupiler League begint aan de rode zijde van De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg om 20.00 uur.

Aan het bezoek aan het Mandemakers Stadion hield Jong FC Utrecht afgelopen week een punt over. Na tot twee keer toe op achterstand te zijn gekomen tegen RKC Waalwijk, werd het 2-2. “Wij kwamen goed terug in de wedstrijd. Dan zie je, en dat wil ik benadrukken, dat we fit zijn”, zei trainer/coach Robin Pronk over zijn team na afloop van de partij in Waalwijk. “We bleven gaan, en we werden meer en meer dreigend. Daar kwamen kansen uit voort.”

Vijf uit zes
Na zes speeldagen heeft Jong FC Utrecht vijf punten op de teller in de Jupiler League. In die competitie sluit Helmond Sport vooralsnog de rij. De ploeg van Roy Hendriksen heeft het geluk deze jaargang nog niet bepaald aan zijn zijde. Winnen deden de Brabanders nog niet; wel speelden ze twee keer gelijk en verloren ze vier duels.

Weerzien met Markiet
Bij de Helmonders heeft Furhgill Zeldenrust zijn start bepaald niet gemist. De rappe en relatief ervaren flankaanvaller maakte deze jaargang al vier goals en is daarmee verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Helmondse doelpuntenproductie. Eén van zijn ploegmakkers is voor velen in Utrecht een bekende: Gévero Markiet. Na een Duits avontuur is de door FC Utrecht opgeleide verdediger weer terug op de Nederlandse velden.

Aftrap om 20.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Helmond Sport begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur op De Westmaat. Kaarten zijn tot 13.00 uur via internet en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur vervolgens bij de kassa van de rode zijde van De Westmaat. Wie het tripje naar Bunschoten-Spakenburg niet maakt, kan voor een live verslag terecht op Twitter. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag.