Jupiler League-voetbal vanavond in Bunschoten-Spakenburg. Daar, aan de rode zijde van De Westmaat, speelt Jong FC Utrecht tegen Jong AZ. De bal gaat om 20.00 uur rollen op het hoofdveld van de accommodatie van IJsselmeervogels.

Voor Jong FC Utrecht leverden de eerste twee competitiepartijen geen punten op. Een mager thuisduel met FC Oss resulteerde in een 0-3 nederlaag, waarna in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen FC Dordrecht na een moeizame eerste helft een goede tweede passage volgde. Na de break werd in Dordrecht de 2-0 achterstand niet meer weggepoetst; het duel eindigde in 2-1.

‘Juiste afstemming moet ontstaan’
“Dingen moeten zich opnieuw gaan vormen. De juiste afstemming moet ontstaan”, gaf trainer/coach Robin Pronk aan na de wedstrijd in Dordrecht. “Dat is de fase waarin we nu zitten. Met deze tweede helft kunnen we in elk geval verder. De ploeg liet zien te kunnen leveren wat er gevraagd was en deed dat 45 minuten. De volgende stap: dat 90 minuten doen. Het was een zeer leerzame avond.”

Jong AZ heeft al zes punten
Het in de Jupiler League debuterende Jong AZ heeft al zes punten op de teller staan. De Alkmaarse talenten begonnen met een 1-3 uitzege op FC Den Bosch en legden een week later een andere Brabantse opponent, RKC Waalwijk, op eigen veld over de knie. Op het AFAS Trainingscomplex, de thuishaven van de Noord-Hollanders, werd het 2-1 voor de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat.

Aftrap om 20.00 uur, kassa om 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong AZ begint vanavond (vrijdag) op De Westmaat om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa van het sportpark en die gaat om 19.00 uur open. Er niet bij? Via Twitter doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de partij, waarvan de highlights ook worden getoond tijdens het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag. Dat begint om 19.50 uur op FOX Sports 1.