Jong FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan een absurde avond in Leeuwarden. Een week na de overwinning op Jong AZ, wist de beloftenploeg van FC Utrecht enkele hobbels te nemen in Friesland op weg naar een 2-2 gelijkspel.

Sta niet raar te kijken als de wedstrijd deze week in alle highlight-filmpjes voorbij komt. Gele poppen spelen in de ouverture de hoofdrol in Leeuwarden. Door de aanhoudende regen is het kunstgrasveld van de Jupiler League bespeler aan het drijven geslagen. Hobbels in het tapijt doen scheidsrechter Oostrom beslissen dat het onverantwoord is om de schoenen aan te trekken. Pas nadat de oneffenheden op kolderieke wijze - met de spikes onder de gele poppen en hooivorken-  zijn leeg geprikt, dorst de arbiter weer naar buiten te komen. De wedstrijd vangt met een half uur vertraging aan.

Rokertje
Toch eindigt het duel pas om 22:40, een klein uur na het eigenlijke einde. Na zestig minuten spelen is er namelijk opnieuw tumult in Leeuwarden. Sommige supporters maken zich snel uit de voeten als op de lange zijde opeens een sterke rookontwikkeling de kant van de massa op komt. De stadionspeaker maant het publiek snel tot kalmte. Het is slechts vuurwerk. Maar wel van dien aard dat de wedstrijd opnieuw stil moet worden gelegd. Zag men eerst geen hand voor ogen door de regen, nu is het de rook die het zicht verspert.

Tiental
Gele poppen voeren wellicht de boventoon in het begin, rode kaarten doen dat aan het einde. Twee keer stuurt scheidsrechter Oostrom een speler naar de kleedkamer, waardoor het duel een nieuwe wending krijgt. Een knotsgek scoreverloop doet de rest. In de 70ste minuut is het Mathias Schils die voor de tweede keer aan de noodrem trekt. Zijn veldverwijdering geeft Jong FC Utrecht lucht, waar het na een 1-0 tegenslag net na rust juist met de rug tegen de muur leek te staan.

Nick Venema, wie anders, maakt handig gebruik van de ruimte die wordt geboden. Slechts 12 minuten heeft hij nodig om van zijn invalbeurt een succesvolle te maken. Als Venema schiet, dan schiet hij meestal raak en in Leeuwarden is dat niet anders. Net zoals de bakken met regen komt de goal uit de lucht vallen.

Slotakkoord
De ploeg van Robin Pronk mag maar kort genieten van de gelijke stand in Friesland. SC Cambuur komt op voorsprong uit een corner die nooit een corner mocht zijn. De in het veld gekomen Issa Kallon schiet de bal ver over, zonder dat er ook maar een been of een hoofd van een Jong FC Utrecht speler aan te pas komt. Oostrom wijst echter gedecideerd naar de vlag, waarna Matthew Steenvoorden vakkundig gebruik maakt van het geschenk.

Het is Rick van der Meer die in de eindfase met een soortgelijke goal de stand gelijktrekt. Die goal levert Bilal Ould-Chikh zijn tweede gele kaart op. In extase viert hij zijn doelpunt met het Cambuur-publiek, waardoor Oostrom hem voor de tweede keer voor hetzelfde akkefietje een prent toont. 
 
SC Cambuur - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)

42. Alvin Daniels       1-0
75. Nick Venema       1-1
79. Matthew Steenvoorden 2-1
86. Rick van der Meer 2-2

Gele kaarten: Mathias Schils (SC Cambuur, 2x), Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Bilal Ould-Chikh (Jong FC Utrecht, 2x).

Rode kaart: Mathias Schils, Bilal Ould-Chikh

Toeschouwers: 6.732
 
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Opstelling SC Cambuur:
Jesse Bertrams; Matthew Steenvoorden; Sai van Wermeskerken; Alvin Daniels; Justin Mathieu (68. Issa Kallon); Xander Houtkoop; Daan Boerlage; Mathias Schils; Kevin van Kippersluis (59. Ricardo Kip); Robbert Schilder; Karim Rossi (73. Mannes)

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur; Maarten Peijnenburg; Robin Zwartjens; Tim Brinkman (79. Conner Blote); Redouan el Yaakoubi; Rick van der Meer; Odysseus Velanas (90. Jan-Willem Tesselaar); Bilal Ould-Chikh; Karim Loukili (63. Nick Venema); Jeredy Hilterman