FC Utrecht is 7 Eredivisiewedstrijden op rij zonder nederlaag tegen Vitesse. Die reeks bestaat uit 5 zeges van FC Utrecht en 2 puntendelingen.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie aan het kortste eind trok tegen de Arnhemmers, was in november 2013. Toen werd het 3-1 voor de Gelderlanders.

De laatste 3 keer dat FC Utrecht op bezoek ging bij Vitesse, nam het tenminste 1 punt mee terug naar de Domstad. Die reeks strookt niet helemaal met de volledige onderlinge historie. Want van de 32 edities van Vitesse – FC Utrecht, bleven de 3 punten 22 keer in Arnhem.

Nog nooit eindigde een Vitesse – FC Utrecht in 0-0.

Trainer Henk Fraser van Vitesse speelde in het verleden voor FC Utrecht. De oefenmeester van de Arnhemmers kwam in 58 Eredivisiewedstrijden uit voor de Utrechters en scoorde 12 keer namens de FC uit de Domstad.

In GelreDome zijn nu 999 Eredivisiedoelpunten gemaakt. De eerste Eredivisiegoal scoorde Dejan Curovic op 25 maart 1998. De maker van het eerste doelpunt zondag verwerft een plekje in de geschiedenisboeken van GelreDome.

FC Utrecht slikte de voorbije 2 speeldagen 11 treffers (4 tegen FC Twente en 7 tegen PSV), maar hield ook 3 keer de nul en is in de Eredivisie dit seizoen de ploeg met de meeste clean sheets.

Vitesse scoorde 6 keer uit standaardsituaties dit seizoen; het meest van alle teams in de competitie. FC Utrecht maakte 1 goal uit een stilstaande spelsituatie; de penaltytreffer van Zakaria Labyad.

Willem Janssen maakte 6 Eredivisiedoelpunten tegen Vitesse; meer dan tegen alle andere clubs in de Eredivisie.

Zakaria Labyad speelde in 2014 en 2015 45 Eredivisieduels namens Vitesse en daarin scoorde hij in totaal 11 keer.

Verdediger Giovanni Troupée van FC Utrecht is geschorst voor het duel in GelreDome.