Op zaterdag 2 september stond de eerste officiële wedstrijd van FCU O15 op het programma. Dit was de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht O15. De wedstrijd was nog niet begonnen en FC Dordrecht kwam via een mooie aanval op voorsprong. FCU begon slap en werd door dit doelpunt gelijk wakker geschut. Vlak daarna kreeg een speler van FC Dordrecht een rode kaart vanwege het aan het shirtje trekken van een doorgebroken speler. De scheidrechter liet nog even doorspelen om te kijken of er voordeel uit gehaald kon worden. Dat kon niet en daarna floot de scheidsrechter resoluut voor een vrije trap en een rode kaart. Dit was al vrij vroeg in de wedstrijd. Het was daardoor ook een kwestie van tijd voordat FCU een doelpunt zo scoren. Het kreeg al vele kansen uit corners en vrije trappen, maar uiteindelijk zorgde een splijtende dieptepass met een afrondend lobje voor een bevrijdende 1-1 stand. FCU bleef doorzetten en maakte via een kopbal en een intikker, na een lage voorzet, de 2-1 en 3-1.

Na rust ging FCU opzoek naar meer doelpunten, deze kwamen ook. De 4-1 was een dieptepass op een opstomende speler die beheerst de bal in een hoekje werkte. De 5-1 was een assist van de keeper van FC Dordrecht, die per ongeluk de bal in de voeten van een speler van FCU speelde. Deze pakte dit cadeautje gretig uit. Het was een leerzame wedstrijd voor FCU, waarbij er geleerd is dat niet scherp beginnen gelijk wordt afgestraft. De spelers hebben dit goed hebben opgepakt en de wedstrijd  omgebogen in een goed resultaat.