FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met eSporter Danny Hazebroek. De 21-jarige Culemborger komt over van Excelsior en mag zich de eerste eDivisie-speler noemen die wordt getransfereerd van de ene naar de andere eDivisie-club. Hazebroek gaat bij FC Utrecht als Pro Gamer aan de slag en komt uit in de eDivisie en op toernooien in binnen- en buitenland. eSporter Lode de Boo blijft eveneens aan de club verbonden, al zal hij zich vanaf nu vooral richten op het creëren van content rondom zijn eigen persoon en de activiteiten van Hazebroek.
 
Afgelopen seizoen was Hazebroek namens Excelsior actief in de eDivisie en kwam hij uit op FIFA-toernooien in Nederland. Met zijn skills maakte hij dermate indruk op FC Utrecht, dat gericht zocht naar een sterke eSporter, dat de club uit de Domstad hem losweekte bij Excelsior.
 
Met de komst van Hazebroek, die woensdag zijn contract tekende en morgen al aan de slag gaat bij de FIFA Experience in Utrecht namens FC Utrecht, gaat de lancering van eigen social media-kanalen van de eSportstak van de club gepaard. De verrichtingen van FC Utrecht eSports zijn vanaf nu te volgen via Instagram (fcu_esports), Facebook (fcu_esports), Snapchat (fcu_esports) en Twitter (FCU_eSports).
 
“eSports gaan we dit seizoen inzetten als middel om onze supporters op te zoeken en om de band met onze achterban verder te versterken”, aldus FC Utrecht’s Manager Maatschappelijk Niek Amelink. “Het dient als middel om onze online én offline community verder uit te bouwen. We gaan meerdere evenementen organiseren en een fancompetitie in het leven roepen.”