Voor verdediger Gabriël Culhaci en aanvaller Nick Venema van FC Utrecht lonkt deelname aan een EK-kwalificatietoernooi met Oranje Onder 19. Het Utrechtse duo maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlandse talententeam voor dat evenement.

Culhaci en Venema behoren tot de 31 voetballers die zijn voorgeselecteerd voor de EK-kwalificatiepartijen tegen Malta Onder 19 (woensdag 4 oktober, ‘s-Gravezande), Hongarije Onder 19 (zaterdag 7 oktober, Lisse) en Slovenië Onder 19 (dinsdag 10 oktober, ‘s-Gravezande).

Bondscoach Maarten Stekelenburg van Oranje Onder 19 zal op vrijdag 29 september bekendmaken uit welke 20 spelers zijn definitieve selectie bestaat.

De voorselectie van Oranje Onder 19:
Hennos Asmelash (ADO Den Haag), Boy Kemper (Ajax), Che Nunnely (Ajax), Jasper ter Heide (Ajax), Navajo Bakboord (Ajax), Noa Lang (Ajax), Nick Plomper (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Rens van der Wacht (AZ), Nathangelo Markelo (Everton, Engeland), Tom van de Looi (FC Groningen), Gabriël Culhaci (FC Utrecht), Nick Venema (FC Utrecht), Dylan Vente (Feyenoord), Jordy Wehrmann (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Ferdi Kadioglu (NEC), Niek Hoogveld (NEC), Armando Obispo (PSV), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Joel Piroe (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Lonwijk (PSV), Leandro Fernandes (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Kik Pierie (sc Heerenveen), Trevor Doornbusch (sc Heerenveen), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Mitchell van Bergen (Vitesse).