Aan een door FC Utrecht gehouden clinic bij PVCV deden afgelopen week zo’n 120 kinderen mee. Bij de voetbalvereniging uit Vleuten stond alles de hele week in het teken van FC Utrecht.

Op de velden van PVCV gingen twaalf jeugdtrainers – vier van de voetbalschool van FC Utrecht en acht oefenmeesters van de Vleutense gastheer – aan de slag met de kids. Zij werkten een door ex-prof Koos van Tamelen en FC Utrecht-jeugdtrainer Niek Nooijen samengesteld programma van zes oefeningen af. Daarbij was er aandacht voor onder meer traptechniek, balvaardigheid en werd er natuurlijk een partijtje gespeeld.

Van Tamelen blikt terug op een geslaagde FC Utrecht on Tour-middag. “Het ontvangst bij PVCV was, als altijd in Vleuten, ontzettend fijn en gastvrij. De kinderen hebben genoten van een sportieve middag en honderden PVCV-leden zaten enkele dagen later bij de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen PSV op de tribune. Ook al hadden ze liever een andere uitslag gezien; ze hebben genoten van de ervaring.”

FC Utrecht on Tour was eerder dit seizoen al bij Bunnik ’73 en GVV Geldermalsen en doet de komende weken SV Odijk (27 september), SV Houten (4 oktober), FC Delta Sports ’95 (11 oktober) en FC De Bilt (25 oktober) nog aan.