Jong FC Utrecht heeft zich vanavond verslikt in De Graafschap. De Utrechters stonden halverwege met 1-0 voor tegen de Doetinchemmers, maar konden na de rust te weinig weerstand bieden aan de Superboeren: 1-4.

Aardig combinatiespel, kansen zo nu en dan. Een tegenstander die aan gedegen voetbal nauwelijks toekomt, die voortdurend in de problemen is. Jong FC Utrecht heeft de boel uitstekend onder controle in Bunschoten-Spakenburg. De Graafschap, titelkandidaat nochtans, krijgt het niet voor elkaar de piepjonge Utrechters pijn te doen.

Voor de statistieken
Wie die wetenschap heeft, kan amper geloven dat het uiteindelijk 1-4 wordt in het voordeel van de Doetinchemmers. Maar dat is toch echt het geval. De 1-3 van Mark Diemers (hij speelt door na een blessure bij de Utrechters, schuift de bal binnen en laat de Domstedelingen verbouwereerd achter) en de 1-4 van Anthony van den Hurk? Ach, dat zijn toch vooral treffers voor de statistieken. De échte pijn zit ‘m in de eerste fase na de rust.

Pats, boem: 1-2
Die eerste fase van de tweede helft, dat is er een waarin De Graafschap volle bak druk op de Utrechtse defensie zet. Die is daar overduidelijk niet tegen opgewassen. Het regent kansen, en die resulteren in de 1-1 (Daryl van Mieghem) en 1-2, die routinier Sjoerd Ars maakt.

Venema’s goal
Door de treffers van Van Mieghem, Ars, Diemers en Van den Hurk is de goal die Nick Venema halverwege de eerste helft scoort, eigenlijk niet veel meer waard. Immers: het doelpunt (de 1-0, dus) levert geen punten op. Het is wel een fraaie treffer, en een verdiende. Jong FC Utrecht laat in het eerste bedrijf zien een titelkandidaat als De Graafschap uitstekend te kunnen bestrijden. Des te spijtiger is het dat na de break die prachtige uitgangspositie in een mum van tijd verdwijnt.

Jong FC Utrecht - De Graafschap 1-4 (1-0)
27. Nick Venema 1-0
50. Darryl van Mieghem 1-1
52. Sjoerd Ars 1-2
90+3. Mark Diemers 1-3
90+4. Anthony van den Hurk 1-4

Gele kaarten: Thijmen Nijhuis, Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Kevin van Diermen (De Graafschap).

Toeschouwers: 660.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur (73. Jeredy Hilterman), Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Tim Brinkman (66. Gino Demon); Rick van der Meer, Redouan El Yaakoubi, Matty Willock (55. Nick Lim), Sylla Sow; Mitchell van Rooijen, Nick Venema.

Opstelling De Graafschap:
Filip Bednarek; Jordy Tutuarima, Sven Nieuwpoort, Kevin van Diermen (39. Myenty Abena), Lars Nieuwpoort (46. Elvio van Overbeek); Andrew Driver, Tim Receveur, Mark Diemers, Daryl van Mieghem (81. Youssef El Jebli); Anthony van den Hurk, Sjoerd Ars.