Deze eeuw lukte het Roda JC Kerkrade niet in Stadion Galgenwaard het zoet van de overwinning te proeven. De laatste keer dat de Limburgers de volle buit pakten in Utrecht, was in 1999.

Sindsdien werd het Eredivisie-onderonsje FC Utrecht - Roda JC Kerkrade in de Domstad 16 keer gespeeld. FC Utrecht won 11 maal. Het werd 5 keer gelijk.

FC Utrecht zette in de Eredivisie alleen tegen Excelsior, De Graafschap en RKC Waalwijk langere ongeslagen reeksen neer dan tegen Roda JC Kerkrade. De Limburgers op hun beurt noteerden alleen in Amsterdam tegen Ajax een langere reeks zonder zege (20 partijen) dan tegen FC Utrecht in Utrecht.

In de laatste 8 Eredivisiethuiswedstrijden die FC Utrecht speelde, verloor het niet 1 keer. Er werd 7 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld.

Roda JC Kerkrade verloor zijn laatste 4 Eredivisiewedstrijden. Van februari tot maart 2014 zetten de Koempels voor het laatst een langere reeks neer; het clubrecord van 6 Eredivisienederlagen op rij.

In de laatste 5 Eredivisiethuiswedstrijden van FC Utrecht hield het team uit de Domstad de nul. Het clubrecord staat op 6 achtereenvolgende clean sheets in thuisduels en werd 4 keer neergezet; voor het laatst in het seizoen 2009/2010.

De laatste 14 keer dat Roda JC Kerkrade in de Eredivisie een uitwedstrijd speelde, leverde dat steeds geen winst op voor de geel-zwarten.

FC Utrecht zette de eerste Eredivisiethuismatch om in winst dit seizoen. De laatste keer dat de eerste 2 thuispartijen werden gewonnen door de Utrechters, was in de jaargang 2010/2011.

De laatste Eredivisie-uitoverwinning van Roda JC Kerkrade dateert van 16 oktober 2016, toen op het Kralingse kunstgras met 0-1 werd gewonnen van Excelsior.

In 2017 won FC Utrecht 14 Eredivisiepartijen. Alleen de Traditionele Top Drie-teams scoorden meer driepunters dit jaar; respectievelijk 16 stuks.

Alleen Feyenoord (18) kreeg dit seizoen minder schoten op doel tegen dan FC Utrecht (24).