De komende jaren slaan WerkTalent en FC Utrecht de handen ineen om mensen aan het werk te helpen via het initiatief FC Utrecht@Work. WerkTalent is een succesvolle en ondernemende uitzendorganisatie, die vooral bekend staat vanwege haar ‘out of the box’-gedachte. De ervaring leert dat de sleutel tot succes vooral vanuit talentontwikkeling komt, dat is zowel bij WerkTalent als bij FC Utrecht een bekend gegeven. Vanuit deze gedeelde overtuiging is de samenwerking dan ook ontstaan.
 
Samen nemen FC Utrecht en WerkTalent het initiatief om economische en waardevolle maatschappelijke projecten te realiseren op het gebied van arbeid en talentontwikkeling. WerkTalent zal, als onderdeel van de samenwerking, een kantoor openen in Stadion Galgenwaard.
 
Dönüs Coban, Director of Sales bij FC Utrecht, is blij dat een gerenommeerde partij als WerkTalent zich aan FC Utrecht verbindt. “De klik met WerkTalent was er meteen. Werk geeft mensen behalve inkomen ook structuur, identiteit en sociale waardering. Wie geen werk heeft, valt in steeds meer opzichten buiten de boot. Wij willen samen met WerkTalent een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen kansen krijgt om te participeren op de arbeidsmarkt.”
 
Wim Bubberman, Algemeen Directeur WerkTalent en tevens ex-profvoetballer, zag meteen de meerwaarde van de samenwerking in: “Naast het feit dat we graag een vestiging in het inspirerende Stadion Galgenwaard wilden hebben, zijn we erg blij dat FC Utrecht ons heeft gevraagd om op het gebied van arbeidsbemiddeling een partnership aan te gaan. Hierdoor kunnen wij zowel de achterban van FC Utrecht aan een (betere) baan helpen, alsmede de businessclubleden helpen met openstaande vacatures of (flexibele) personeelsvraagstukken. De samenwerking is zo vormgegeven dat alle partijen hiervan mee profiteren.”
 
Het idee voor FC Utrecht@Work is ontstaan vanuit de vraag uit de maatschappij. Door haar bereik en platform kan FC Utrecht aandacht creëren voor het vraagstuk en onderdeel van de oplossing zijn. Niek Amelink, Manager Maatschappelijk bij FC Utrecht, was dan ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de samenwerking. “FC Utrecht staat middenin de samenleving, het is een club voor iedereen. De unieke samenwerking met WerkTalent maakt ons trots. Zo kunnen wij het netwerk van FC Utrecht inzetten om mensen te helpen aan een baan of volgende stap in hun carrière.”
 
Het idee dat je als voetbalclub echt structureel van meerwaarde kunt zijn, wordt gedeeld door Bubberman. “De korte lijnen richting de businessclubleden van FC Utrecht en het feit dat wij in verbinding staan met alle supporters, maken deze plek uniek voor ons. Wij zijn namelijk van mening; alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Wij gaan met elkaar zorgen voor werk, voor iedereen die wil werken en kan werken. Bij WerkTalent mag je gewoon je verhaal vertellen. Wat jij leuk vindt. Waar jij goed in bent.”
 
Het kantoor van WerkTalent is dagelijks geopend in Stadion Galgenwaard, dus heeft u een vacature of bent u op zoek naar werk? Kom dan snel binnen!