Voor aanvaller Nick Venema van FC Utrecht wacht binnenkort mogelijk deelname aan een Vierlandentoernooi in Finland. De spits is namelijk opgenomen in de voorselectie van Oranje Onder 19, dat in het Scandinavische land binnenkort de degens kruist met de leeftijdsgenoten uit België, Portugal en Finland.

Bondscoach Maarten Stekelenburg heeft een voorlopige selectie van 36 spelers samengesteld voor het Vierlandentoernooi en maakt vrijdag 25 augustus zijn definitieve keurkorps bekend. In Finland speelt Oranje Onder 19 achtereenvolgens tegen de leeftijdsgenoten uit België (woensdag 30 augustus), Portugal (vrijdag 1 september) en Finland (maandag 4 september).

De voorlopige selectie van Oranje Onder 19:
Hennos Asmelash (ADO Den Haag), Boy Kemper (Ajax), Che Nunnely (Ajax), Jasper ter Heide (Ajax), Navajo Bakboord (Ajax), Noa Lang (Ajax), Nick Plomper (Ajax), Donyell Malen (Arsenal, Engeland), Owen Wijndal (AZ), Rens van der Wacht (AZ), Jordan van der Gaag (Benfica, Portugal), Nathangelo Markelo (Everton, Engeland), Tom van de Looi (FC Groningen), Lars Kramer (FC Groningen), Nick Venema (FC Utrecht), Dylan Vente (Feyenoord), Jordy Wehrmann (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Bobby Adekanye (Liverpool, Engeland), Ferdi Kadioglu (NEC), Niek Hoogveld (NEC), Armando Obispo (PSV), Cody Gakpo (PSV), Joel Piroe (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Lonwijk (PSV), Leandro Fernandes (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Steven Theunissen (PSV), Youri Roulaux (PSV), Kik Pierie (sc Heerenveen), Trevor Doornbusch (sc Heerenveen), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Bilal Bayazit (Vitesse), Mitchell van Bergen (Vitesse).