FC Utrecht weet zich in Groningen morgen (zaterdag) gesteund door 525 supporters, die samen het uitvak in het Noordlease Stadion vullen. Ter vergelijking: afgelopen jaargang reisden 233 FC Utrecht-aanhangers mee naar Groningen.

Vorig seizoen won FC Utrecht in Groningen: 2-3 werd het. De Groningers kwamen via doelpunten van de inmiddels vertrokken Bryan Linssen op een 2-0 voorsprong, maar de Utrechters toonden veerkracht en bogen de boel dankzij doelpunten van Sébastien Haller, Giovanni Troupée en Yassin Ayoub succesvol om.

Lukt het de FC uit de Domstad morgen in Groningen te winnen, dan is het voor het eerst in de clubgeschiedenis dat FC Utrecht in drie opeenvolgende seizoenen in Groningen van de plaatselijke FC wint.

FC Utrecht kan een record breken in Groningen. Bij winst zou dat namelijk de zesde Eredivisiezege op rij zijn. In november/december 2000 won FC Utrecht net als nu trouwens ook 5 keer op rij.

Van de afgelopen 21 ontmoetingen tussen FC Groningen en FC Utrecht - in alle competities, dus ook beker en play-offs - won FC Utrecht er maar liefst 14. Het werd in die serie ook 3 keer gelijk, en 4 maal trokken de Groningers aan het langste eind.

De nul. De afgelopen 2 speeldagen hield FC Utrecht ‘m. Dat maakt de club uit de Domstad de enige in de Eredivisie zonder tegentreffer. Het is FC Utrecht nog nooit gelukt om in de eerste 3 speeldagen van een seizoen steeds de nul te houden.

FC Groningen verloor slechts 1 van zijn laatste 13 Eredivisiethuiswedstrijden. Je raadt ‘t al: dat was de 2-3 tegen FC Utrecht.

Cyriel Dessers scoorde in zijn eerste 2 Eredivisie-optredens namens FC Utrecht. De enige speler in de clubgeschiedenis die in de eerste 3 competitieduels die hij speelde tot scoren kwam, was John Moore in 1989.

Dessers’ doelpuntenteller staat na 2 partijen op 3. De enige speler met 4 goals in z’n eerste 3 FC Utrecht-competitiewedstrijden was Michel Beukers in 1984.

In de laatste 8 Eredivisiepotten die FC Groningen speelde, scoorde het team 23 keer. Dat is net zoveel als in de 17 wedstrijden daarvoor.