FC Utrecht won vanmiddag het vriendschappelijk duel tegen FC Twente. Bilal Ould-Chikh en Nick Venema zorgden voor de 2-0 eindstand op het scorebord. Erik ten Hag zette de spelers in die de afgelopen weken minder hebben gespeeld. Daarnaast mochten aanwinsten Lukas Görtler en Anouar Kali hun eerste minuten maken. 

Erik ten Hag is tevreden over de wedstrijd: “Het is een hele effectieve wedstrijd geweest. Spelers die de afgelopen weken minder hebben gespeeld, konden nu minuten maken. Ook konden we Anouar Kali en Lukas Görtler laten wennen aan het spel, de speelwijze en hun medespelers. Dat je de wedstrijd dan wint, dat is helemaal mooi meegenomen.”

En die eerste indruk van de aanwinsten? Die was prima, volgens Ten Hag: “Ze laten precies zien waarom we ze gehaald hebben. Anouar Kali stond als organisator op het middenveld. Hij deed het uitstekend. Lukas Görtler laat zien dat hij zeer beweeglijk is en een balvaste spits. Als hij nog scherper wordt, dan kan hij nog gevaarlijker zijn.”

Bilal Ould-Chikh en Nick Venema maakten de doelpunten voor de Utrechters. “Typische doelpunten, die passen bij de kwaliteiten van de spelers. Bilal met de individuele actie: naar binnen komen en afronden. Een goed schot van hem. Nick Venema maakt een goede loopactie. Het past bij Nick Venema dat hij de bal wil voorzetten, maar een doelpunt maakt. Dat is geen toeval, dat past bij hem. Nick is heel doelgericht en dwingt het geluk af.”