In de heenwedstrijd van de play-off van de Europa League was FC Utrecht vanavond (woensdag) met 1-0 te sterk voor FK Zenit Sint-Petersburg. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie naar aanleiding van die wedstrijd en schreef mee.

“De sfeer was geweldig”, ging Ten Hag in op de eerste vraag van de avond, die door een Russische reporter werd gesteld. Hem was het opgevallen dat in Stadion Galgenwaard de ambiance zo ongekend goed was. De verslaggever vroeg aan Ten Hag in hoeverre dat meespeelde in de wedstrijd. “Dat was zeker een factor”, antwoordde de oefenmeester. “Het is geweldig om te zien hoe FC Utrecht leeft en dat steeds meer mensen zich aan ons verbonden voelen. Daar was afgelopen vrijdag, toen we voor een vol uitvak in Den Haag tegen ADO speelden, ook al een mooi voorbeeld van. De entourage was geweldig en was zeker een motivatie.”

Máár, zo stelde Ten Hag ook: “Op het veld moet het gebeuren. We hebben een uitstekende prestatie neergezet tegen een Europese topclub. Dat het nu 1-0 werd is heel goed, maar er komt ook nog een terugwedstrijd. Dus moeten we niet euforisch worden”, waarschuwde de trainer.

“Het is mogelijk de groepsfase van de Europa League te halen. Daar moeten we vol voor gaan”, ging de oefenmeester verder in een goedgevulde perszaal in Stadion Galgenwaard. “We moeten met beide beentjes op de grond blijven staan en hard blijven werken. De slordigheidjes in ons spel moeten eruit.”