Het beloftenteam van FC Utrecht kreeg het vanavond (maandag) niet gebolwerkt tegen FC Oss. Tijdens de eerste speelronde van het Jupiler League-seizoen verloren de Utrechters met 0-3 van de Ossenaren. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk over de in Stadion Galgenwaard geleden nederlaag.

Hoempapa-gedreun uit de kleedkamer van FC Oss. Zelfs in de mixed zone, waar spelers en trainers de journalisten ontmoeten, is het te horen. De bezoekers zijn verguld met hun zege in Stadion Galgenwaard. Oefenmeester Robin Pronk is logischerwijs minder in zijn sas. “Als je hebt verloren ben je nooit tevreden. Vandaag ook absoluut niet over de manier waarop. Nee, dat was niet iets om positief over te zijn.”

“We hadden geen oplossingen”, legde Pronk de vinger op de zere Utrechtse plek. “Er ontstond een heel vlakke wedstrijd. We waren onmachtig vandaag, al gaven we ook heel weinig kansen weg. Voorin was er heel weinig beweging en afstemming. In de tweede helft kwamen we iets meer door.”

Maar helaas, precies op het moment dat de wedstrijd langzaam maar zeker in het voordeel van de Utrechters lijkt te gaan ontplooien, waren daar twee Osse treffers. Allebei vanuit hoekschoppen. “Die corners beslissen in feite de wedstrijd”, aldus Pronk. “De grootste kans van ons kwam later; die kopbal van Nick Venema. Dat de bal terugkwam van de paal en de rebound niet voor ons maar voor FC Oss was, was typerend.”