Met 2-1 verloor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in Dordrecht van de plaatselijke FC. Na afloop van de Jupiler League-partij zocht FCUtrecht.nl trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg op voor een nababbel.

“De tweede helft biedt perspectief”, zegt Pronk over het deel van de wedstrijd dat Jong FC Utrecht met 1-0 won, en met wel meer dan dat had kunnen winnen. “Deze wedstrijd was er eentje van: zij de eerste helft, wij de tweede helft. Dat mag de conclusie zijn.”

Pronk zag zijn team na de break de touwtjes stevig in handen nemen. “Wij bepaalden grotendeels het spel. We deden mee, kregen kansen. En na de 2-1 hadden we nog twintig minuten om er nog eentje te maken. Tot het laatst had ik het idee: hij kan vallen.”

Maar hij viel niet. En dus werd de averij van helft 1 (2-0) in helft 2 (0-1) niet hersteld. “In de eerste helft liepen ze dwars door ons heen, letterlijk en figuurlijk. Op fysiek, op kracht, maar ook door de dingen die wij niet deden, of niet goed deden. Druk zetten, onder druk uit spelen.”

“Het is ook nog een beetje zoeken bij ons af en toe”, gaf Pronk aan. Daarmee doelde de oefenmeester op het feit dat zijn team in de huidige samenstelling nog niet al te veel trainings- en speelminuten maakte. “Dingen moeten zich opnieuw gaan vormen. De juiste afstemming moet ontstaan. Dat is de fase waarin we nu zitten. Met deze tweede helft kunnen we in elk geval verder. De ploeg liet zien te kunnen leveren wat er gevraagd was en deed dat 45 minuten. De volgende stap: dat 90 minuten doen. Het was een zeer leerzame avond.”