Voormalig goalgetter Michael Mols van FC Utrecht heeft zich als ambassadeur aan FC Utrecht Maatschappelijk verbonden. De gewezen aanvaller, die reeds als scout en spitsentrainer van de Onder 19 voor de club actief is, gaat zich vanuit zijn nieuwe rol inzetten voor maatschappelijke initiatieven van de FC uit de Domstad.
 
Aanstaande zondag al beleeft Mols zijn maatschappelijke vuurdoop. Dan doet de aanvaller mee aan de Amsterdam City Swim. Tijdens dat evenement wordt geld ingezameld voor ALS. Aan die slopende spierziekte lijdt Mols’ vriend Fernando Ricksen, die net als de kersverse ambassadeur van FC Utrecht Maatschappelijk ooit uitkwam voor Glasgow Rangers.
 
FC Utrecht draagt middels een donatie van 1.970 euro aan Mols bij aan een succesvolle opbrengst van de Amsterdam City Swim. “We zijn erg verheugd met het feit dat we Michael Mols als ambassadeur aan FC Utrecht Maatschappelijk hebben verbonden”, zegt Jordy Zuidam, directeur Voetbalzaken FC Utrecht. “Dat we precies 1.970 euro doneren aan de Amsterdam City Swim, is natuurlijk geen toeval: 1970 is het oprichtingsjaar van FC Utrecht en het geboortejaar van Michael Mols, die wij een succesvolle swim toewensen.”