Jupiler League-voetbal vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard! Jong FC Utrecht ontvangt tijdens de eerste speeldag van het seizoen FC Oss. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Voor de beloftenploeg van FC Utrecht breekt vanavond het tweede seizoen aan waarin het uitkomt in de Jupiler League. Het team van trainer/coach Robin Pronk is daarmee andermaal de één na hoogst spelende ploeg van de provincie Utrecht. De uitdaging is natuurlijk om de prestaties van de afgelopen jaargang tenminste te evenaren, en als het even kan te verbeteren.

Achttien
De Utrechters sloten seizoen 2016/2017 af op plaats achttien. Achttien: dat was ook precies het aantal punten dat de talenten uit de Domstad méér scoorden dan hekkensluiter Achilles’29, dat nu uitkomt in de Tweede Divisie. De plek van de ploeg uit Groesbeek is ingenomen door Jong AZ. Dat brengt het aantal beloftenteams in de Jupiler League op vier; ook Jong Ajax en Jong PSV komen in de Eerste Divisie uit.

Spektakelploeg
Tegenstander FC Oss maakte afgelopen seizoen vooral furore als spektakelploeg. Waar de Ossenaren kwamen, regende het doelpunten. Voor de doelpunten vóór was Tom Boere van grote waarde. Hij werd topscorer van de competitie met 33 treffers en komt inmiddels uit voor FC Twente. Aan doelpunten tégen bij de FC uit Oss ook geen gebrek: 95 stuks; méér dan alle andere ploegen in de afdeling.

Kaarten in de Fanshop en via internet
De wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Oss begint vanavond in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en vanaf 18.30 uur in de FC Utrecht Fanshop.