Jacques van Ek is nu ruim 9 jaar President-Commissaris van FC Utrecht B.V. Hij trad in die functie aan, toen Frans van Seumeren Holding B.V. in juni 2008 een meerderheidsbelang nam in FC Utrecht B.V.

Met de beëindiging van zijn commissariaat zal Van Ek lid worden van het Bestuur van de Stichting Continuïteit FC Utrecht, de stichting waarin het zogenaamde "golden share" is ondergebracht. Dit 1% belang heeft als doelstelling de continuïteit en identiteit van FC Utrecht te waarborgen. In deze stichting volgt Van Ek de heer Boele Staal op. Tevens blijft Van Ek bestuurslid van de Stichting FC Utrecht Maatschappelijk.

Van Ek: "Na ruim 9 jaar intensieve betrokkenheid bij FC Utrecht – en mede gelet op mijn leeftijd – is het tijd voor een nieuwe generatie. Wel blijf ik graag betrokken bij deze mooie club, maar dan meer op afstand."

Frans van Seumeren: “Wij danken Jacques voor zijn intensieve betrokkenheid, samen hebben wij vele hoogte- en dieptepunten meegemaakt, ik ben content dat Jacques vanuit andere rollen betrokken blijft bij FC Utrecht.”