Spits Lukas Görtler is de zevende speler met een (deels) Duitse nationaliteit die zijn opwachting heeft gemaakt in een Eredivisiewedstrijd namens FC Utrecht. De aanvaller, die onlangs overkwam van 1. FC Kaiserslautern, maakte vanmiddag (zondag) zijn debuut in het vlaggenschip van de Domstedelingen in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

De eerste Duitse speler die in een Eredivisiepartij FC Utrecht vertegenwoordigde, was Simon Cziommer. De in Nordhorn geboren creatieve speler maakte in 2008 zijn opwachting bij de FC uit Utrecht, waarvoor hij uiteindelijk 24 keer uitkwam in de Eredivisie.

Na Cziommer volgden Atilla Yildirim (Bad Mergentheim, 2011, 2 duels), Christian Dorda (Mönchengladbach, 2014, 9 partijen), Chris Kum (Frankfurt am Main, 2014, 51 wedstrijden), Andreas Ludwig (Ulm, 2015, 43 duels) en Rico Strieder (Dachau, 2015, 48 optredens).

En vanmiddag werd aan dat rijtje dus de naam van Lukas Görtler uit Bamberg toegevoegd. Glückwünsche auf Ihrem Debüt, Lukas!