De Europa League-wedstrijd FC Utrecht – FK Zenit Sint Petersburg wordt mogelijk gespeeld op woensdag 16 augustus en begint in het geval de UEFA dat accordeert die dag in Stadion Galgenwaard om 18.00 uur. De UEFA heeft een verzoek daartoe van beide clubs in behandeling.

Afgelopen vrijdag was de uitkomst van de loting van de Europa League play-off dat FC Utrecht eerst thuis en daarna uit tegen FK Zenit Sint Petersburg zou spelen. Ajax werd gekoppeld aan Rosenborg BK en speelde ook eerst thuis en daarna uit. Daar wrong het schoentje; want deze twee Nederlandse clubs zouden niet tegelijkertijd thuis mogen spelen in Europees verband.

Omdat Ajax een hogere Europese puntenscore heeft dan FC Utrecht, was de Amsterdamse club het recht voorbehouden inderdaad op donderdag 17 augustus thuis te spelen. Vervolgens leek de confrontatie tussen FC Utrecht en FK Zenit Sint Petersburg omgedraaid te worden; op 17 augustus in Rusland en op 24 augustus in de Domstad.

Na onderling beraad besloten de Utrechters en de Russische tegenstander toch te willen vasthouden aan de wedstrijdvolgorde zoals die door de loting was bepaald, ook vanwege organisatorische redenen. Omdat donderdagavond 17 augustus geen optie zou zijn, is het voorstel ingediend op woensdag 16 augustus te spelen, vóór aanvang van de Champions League-partijen die die avond ook afgewerkt worden.