De voorhoede van FC Utrecht is per direct van nieuwe impuls voorzien met de komst van Bahebeck. De club uit de Domstad huurt 43-voudig Frans jeugdinternational Jean-Christophe Bahebeck (24) dit seizoen van Paris Saint-Germain. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam, die al weken intensief bezig is met deze transfer, kreeg vanochtend het verlossende woord uit Parijs.

“Jean-Christophe is een spits die het klappen van de zweep op hoge niveaus kent”, licht Hoofdtrainer/Technisch Manager Erik ten Hag toe. “Want hoewel hij pas 24 jaar is, speelde hij al meer dan honderd partijen in de competities van Frankrijk en Italië, deed hij de nodige Europa League-ervaring op en kwam hij zelfs drie keer in de Champions League in actie. Jean-Christophe is een centrumspits die zich ook op de flanken van het veld thuis voelt. Hij kijkt er naar uit om in de Eredivisie voor FC Utrecht te spelen en wij, op onze beurt, kijken uit naar de samenwerking met hem.”

Bahebeck werd in 2006 door Paris Saint-Germain ontdekt bij amateurclub Persan en begon in de Onder 14 van de grootmacht uit Parijs. Hij doorliep de jeugdopleiding in de hoofdstad en via Paris Saint-Germain B veroverde de aanvaller, met Kameroense roots, vervolgens een plek in de hoofdmacht van PSG. Dat verhuurde hem de afgelopen jaargangen aan achtereenvolgens de Franse teams Troyes, Valenciennes, Saint-Étienne en het Italiaanse Pescara.