"Het venijn zat vandaag voor FC Utrecht O19, in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen O19, nadrukkelijk in de staart! Nadat de ploeg gedurende meer dan driekwart van de reguliere speeltijd de bovenliggende partij was en de stand gelijk was gebleven, kwam het op penaltys aan. Eerder konden zowel Dereck Darkwa (schwalbe) als Andrew Kanters (verkeerde keuze) met een goal de wedstrijd beslissen respectievelijk in het slot gooien, maar beiden faalden jammerlijk. 

Wat restte was dus een penaltyreeks, waarin Mohamed Mallahi de boel meteen onder stroom zette door zijn strafschop (Utrecht's eerste) jammerlijk te missen. Maar gelukkig voor hem miste ook sc Heerenveen éénmaal in de reeks van 5, zodat we over konden gaan op het om en om nemen van strafschoppen. Dat duurde tot en met de 11e (!), waarin Fabian de Keijzer zijn collega Trevor Doornbusch jammer genoeg niet kon verschalken. De Keijzer schoot veel te slap in en Doornbusch had geen moeite om de bal tegen te houden. Vermeldenswaardig was de strafschop van Jayden Macnack: een onvervalste Panenka. Zo zie je ze nog maar weinig!

Trainer Robert Wijnands, na afloop in de catacomben:"Ja, wat moet je er van zeggen? De jongens hebben zichzelf voor hun goede spel niet beloond. De kansen waren voor ons en uiteindelijk gaan zij verder in de beker. Heerenveen is misschien 1 of 2 keer gevaarlijk geweest. En wij helpen zelf 2 100% kansen om zeep. Daar ben ik wel teleurgesteld over."

sc Heerenveen O19 - FC Utrecht O19 0-0 (sc Heerenveen wns)

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Vinicius Cardoso (80. Mark Pabai), Mohamed Mallahi, Karam el Ayoubi, Dereck Darkwa, Jayden Macnack, Dino Janssen (60. Andrew Kanters).