FC Utrecht O17 ligt uit het bekertoernooi. In blessuretijd kreeg het in de uitwedstrijd tegen AZ het beslissende doelpunt om de oren, terwijl het al rekende op een strafschoppenserie. Dat was ook verdiend geweest want met name in de tweede helft was Utrecht de bovenliggende partij. Het was AZ dat beter uit de startblokken kwam. Utrecht had het lastig met de bewegende Alkmaarse middenvelders, maar gaf met een uitstekende laatste linie niet al te veel kansen weg. Zelf waren de Utrechtenaren slordig in balbezit, maar kregen desondanks  een tweetal goede mogelijkheden: Jaden Airewele raakte met een geweldig afstandsschot de lat en Reda Akmum mikte uit een corner met zijn hoofd net aan de verkeerde kant van de paal.

Direct na rust opende AZ de score, uit een corner profiteerde middenvelder Kenzo Goudmijn van de geboden vrijheid en schoot de bal fraai achter Utrecht keeper Carlito Welink. Een achttal minuten later was het weer gelijk toen Amoros Nshimirimana een lange bal van aanvoerder Raymond Huizing goed aannam, wegdraaide bij zijn bewakers en prima afrondde: 1-1. Het Utrechtse zelfvertrouwen groeide met die treffer en men zocht nadrukkelijker de aanval. Zo’n tien minuten voor tijd kregen de mannen van trainer Ruud Heus ook een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2, maar Nshimirimana ging voor eigen succes daar waar afleggen op de geheel vrijstaande Ayouba Kosiah een betere optie was geweest. Nu kon de Alkmaarse goalie redding brengen. Toen iedereen al dacht aan penalties, viel de beslissing in Alkmaars voordeel: Utrecht kreeg een hoekschop, maar het doelpunt viel aan de andere kant en dat mochten de Utrechtse verdedigers in een 3 tegen 1 situatie zichzelf aanrekenen. Trainer Ruud Heus was teleurgesteld over de uitschakeling, maar was aan de andere kant wel tevreden over de progressie die zijn ploeg de laatste weken maakt: “Als je ziet waar we in de eerste oefenwedstrijd stonden, en waar we nu staan, kan ik niet anders dan tevreden zijn. Natuurlijk moet je zo vlak voor tijd ten koste van alles die counter eruit halen, desnoods ten koste van een kaart. Aan de andere kant ben ik trots op de jongens, ze hebben zich leeg geknokt en prima in de organisatie gespeeld. Hier kunnen we echt verder mee en gaan we voor deze nederlaag proberen revanche te nemen volgende week als AZ voor de competitie naar Utrecht komt.”
 
Scoreverloop:
“42  1-0 Kenzo Goudmijn
“50  1-1 Amoros Nshimirimana
“80  2-1 Tyro Nimmermeer
 
Opstelling FC Utrecht: Wessel Speel (“41 Carlito Welink), Sedessio Spier, Raymond Huizing, Reda Akmum, Salvador Rang, Jaden Airewele, Akif Hancer (“60 Mudi van Houten), Djevencio van der Kust, Amoros Nshimirimana (“78 Yassin Yasini), Malik Trustfull (“64 Ayouba Kosiah), Aaron Agbomson (“70 Sem van Zwieten).