FC Utrecht O16 moest bekeren tegen Vitesse O17. Na een goede voorbereiding direct een zware bekerwedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Direct na het begin van de wedstrijd zette Vitesse hoog druk en ging op jacht naar een doelpunt. Na een paar kleine kansjes voor Vitesse kwam FCU weer boven drijven en kon zelf meer aan voetballen toekomen. Hierdoor kreeg Vitesse het wat moeilijker. In een kort tijdsbestek kreeg het zelfs twee rode kaarten. Hierdoor moest Vitesse met negen spelers verder. FCU kon moeilijk omgaan met de ruimte die op het veld ontstond en aan het einde van de 1ste helft lukte het Vitesse om op 0-1 te komen. Dit was tevens de ruststand.

In de 2de helft ging Vitesse weer vol in de aanval en kon direct de 0-2 scoren. FCU kreeg hierna ook een aantal kleine kansen en kon vlot op 1-2 komen, waardoor de wedstrijd weer geheel open lag. Toch lukte het FCU niet om vat op de wedstrijd te krijgen en  Vitesse voldoende af te stoppen. Vitesse liep uit naar een eindstand van 2-5. Dit betekende automatisch dat FCU was uitgeschakeld in de beker en zich kan gaan richten op de competitie.