Vandaag maakt FC Utrecht bekend dat zij definitief kiest voor collegiaal bestuursmodel en dus geen nieuwe algemeen directeur aantrekt. De nieuwe directie met drie directeuren, voorheen twee, vormt het dagelijks bestuur.

Jordy Zuidam (statutair directeur) vervult hierin de belangrijke portefeuille voetbalzaken, Paulo Steverink (statutair directeur) doet finance en operations en Martijn Standaart is verantwoordelijk voor commercie.

Paul Verhoeff wordt vanaf 1 oktober a.s. de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, hij geeft hiermee leiding aan het collegiale bestuur. Mede commissarissen zijn Frans van Seumeren, Adriaan Aarts en Frans Snijders.  De club is op koers met de uitvoering van het strategieplan 2020.

Een kort interview met Frans van Seumeren over deze aankondiging vandaag:

Hebben jullie lang nagedacht over wel/niet aantrekken nieuwe algemeen directeur?
"Wij hebben zeker hier goed naar gekeken en alles overwogen, onder meer hebben wij gekeken naar wat wel en niet heeft gewerkt bij FC Utrecht afgelopen jaren en de trends op het gebied van het besturen van voetbalclubs internationaal. De nieuwe directie werkt nauw samen met onze RVC en dat gaat conform plan. Wij hebben nu de kerndisciplines voetbalzaken, financiën/operations en commercie goed verdeeld. Er zit focus op en de eerste resultaten zijn bemoedigend."

De interimperiode is dus goed bevallen?
"Heel goed. Er moest ingegrepen worden in de organisatie en processen. Dat heeft het team uitstekend gedaan."

Het zijn behoorlijk wat nieuwe mensen, deels niet uit voetbal?
"Ja, er zijn al behoorlijk wat nieuwe mensen. En niet uit voetbal is een misverstand. Erik ten Hag en Jordy Zuidam vormen een fantastisch team. En die werken heel goed samen met Paul en de rest van de directie. Er is een plan, iedereen staat er achter. Zij doen het samen en hebben ongelooflijk veel passie voor onze club. Onderschat niet wat zij aan werk verzetten, het is veel maar ze doen het met energie en boeken resultaten."

Wie is nu het boegbeeld of is dat oud denken?
"Ja, dat is oud denken. Wij bouwen door als team en hebben daar vertrouwen in. Mijn betrokkenheid als grootaandeelhouder zal echter van wezenlijk belang blijven, waarbij Jordy Zuidam vanuit de directie voor de lange termijn een belangrijke rol zal vervullen. Parallel is de rol van Erik ten Hag momenteel van onschatbare waarde voor de club."