De FC Utrecht-voetballers Thijmen Nijhuis en Mitchell van Rooijen maken deel uit van de selectie van Oranje Onder 20. De equipe van bondscoach Dwight Lodeweges speelt op donderdag 31 augustus een uitwedstrijd tegen Engeland Onder 20 en ontvangt op maandag 4 september Portugal Onder 20.

Het treffen met de Engelsen is donderdag in New Bucks Head in Telford, en daar wordt om 19.00 uur lokale tijd afgetrapt. De partij tegen de Portugezen wordt gespeeld op Sportpark Middelmors in Rijnsburg en begint op 4 september om 16.00 uur.

Naast de geselecteerde Nijhuis en Van Rooijen zijn ook Giovanni Troupée en Odysseus Velanas nog in beeld voor de vriendschappelijke interlands. Die spelers staan, zoals dat heet, stand-by.

De selectie van Oranje Onder 20:
Carel Eiting (Ajax), Dani de Wit (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (Ajax), Léon Bergsma (Ajax), Mauro Savastano (Ajax), Jeremy Helmer (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Rodney Kongolo (Doncaster Rovers, Engeland), Mitchell van Rooijen (FC Utrecht), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Juninho Bacuna (FC Groningen), Justin Bijlow (Feyenoord), Mohamed El Hankouri (Feyenoord), Jay Roy Grot (Leeds United, Engeland), Jari Schuurman (NEC), Philippe Sandler (PEC Zwolle), Kenneth Paal (PSV), Mink Peeters (Real Madrid, Spanje), Ilias Alhaft (Sparta Rotterdam), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Justin Hoogma (Hoffenheim, Duitsland), Julian Lelieveld (Vitesse).