De kern van Jong FC Utrecht is per direct versterkt met Benis Belesi. De 18-jarige multifunctionele speler heeft zich voor twee seizoenen aan FC Utrecht verbonden. In het contract heeft directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam een optie opgenomen op een derde seizoen in Utrechtse dienst.

Belesi, die de Belgische nationaliteit heeft, komt over van SV Zulte Waregem. Voor Essevee voetbalde hij de afgelopen twee seizoenen. Daarvoor kwam hij uit in de academie van SC Eendracht Aalst.

“Benis kan in zowel de defensie als op het middenveld uit de voeten”, vertelt technisch manager Erik ten Hag, die het atletische vermogen van de Belg roemt. “Hij kan gezien zijn leeftijd nog in FC Utrecht O19 spelen, maar sluit aan bij de trainingsgroep van Jong FC Utrecht. Afhankelijk van zijn ontwikkeling speelt hij aankomend seizoen wedstrijden voor 019 of Jong FC Utrecht.”