De beloftenploeg van FC Utrecht is de competitie begonnen met een nederlaag. In Stadion Galgenwaard was FC Oss op de bepalende momenten het meest doortastend: 0-3.

Prima voorzet van Karim Loukili. Niks mis mee: de bal heeft de goede vaart, goede richting, goede hoogte. En Nick Venema torent boven zijn bewaker uit. Ook goed. Maar dan hetgeen de avond symboliseert voor Jong FC Utrecht: de bal stuitert via de paal het veld weer in, en de rebound is niet voor een Utrechter, maar voor FC Oss-captain Rick Stuy van den Herik. Het is het allemaal nét niet voor de Utrechtse beloftenploeg.

Corners doen beloften de das om
Venema’s kopbal komt op een moment dat de Utrechters al tegen een 0-2 achterstand aankijken. Een klein kwartier na de rust klutst Erik Quekel vanuit een hoekschop bij de tweede paal de bal in drie instanties binnen (0-1). Een kwartier voor tijd verdubbelt Richard van der Venne, ook al vanuit een corner, het verschil: 0-2.

Weinig kansen
Jong FC Utrecht stelt weinig tegenover de Osse doelpunten, al moet daarbij ook direct worden aangetekend dat de Brabanders naast die stilstaande spelsituaties van waaruit ze scoren ook niet al te vaak voor gevaar zorgen voor het door Nick Marsman bewaakte doel. De partij is er één van weinig kansen, over en weer.

Een beetje geluk
Dat de Ossenaren dan ook nog een derde treffer aantekenen, is behoorlijk geflatteerd. Opnieuw gebeurt het vanuit een dood spelmoment: een penalty deze keer, gegeven na een lichte overtreding van Rick van der Meer op Fatih Kamaci. Kamaci meldt zich bij de bal, vindt Marsman op z’n pad en heeft vervolgens het geluk dat de bal opnieuw voor zijn voeten uitkomt. De rebound benut hij vlak voor tijd: 0-3.

Vrijdag: FC Dordrecht-uit
Speelronde 2 dient zich al snel aan voor Jong FC Utrecht. Namelijk: vrijdag. Die dag gaat het team van Pronk op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion bij FC Dordrecht. Dat duel begint om 20.00 uur en tickets zijn tot en met woensdag verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

Jong FC Utrecht - FC Oss 0-3 (0-0)
57. Erik Quekel 0-1
77. Richard van der Venne 0-2
87. Fatih Kamaci 0-3

Gele kaarten: Rick van der Meer, Jeredy Hilterman (beiden Jong FC Utrecht) en Niels Fleuren (FC Oss).

Toeschouwers: 892.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Bart Sinteur, Dario Dumic, Robin Zwartjens, Gino Demon (46. Tim Brinkman); Rick van der Meer, Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (67. Karim Loukili), Sylla Sow; Mitchell van Rooijen (73. Jeredy Hilterman), Nick Venema.

Opstelling FC Oss:
Xavier Mous; Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren; Istvan Bakx, Dennis Janssen, Lion Kaak, Dean van der Sluys, Richard van der Venne; Fatih Kamaci, Erik Quekel (89. Thijs van Pol).