Speelronde twee van dit Jupiler League-seizoen was er eentje waaruit Jong FC Utrecht geen punten wist te peuren. In het Riwal Hoogwerkers Stadion was de eerste helft voor de thuisploeg, de tweede voor de Utrechters. Maar stond er na negentig minuten toch 2-1 op het bord in het voordeel van FC Dordrecht.

Het slechte nieuws? Da’s natuurlijk dat Jong FC Utrecht verliest in Dordrecht. Het goede nieuws: dat gebeurt na een alleraardigste tweede helft, waarin de piepjonge ploeg uit de Domstad laat zien snel te hebben geleerd van het eerste bedrijf, en te kunnen brengen wat er in de Jupiler League wordt gevraagd.

Hilterman schiet raak
Dat twintig minuten voor tijd Jeredy Hilterman de aansluitingstreffer maakt, is dan ook absoluut geen toeval. Na een vrije trap van Karim Loukili kopt aanvoerder Maarten Peijnenburg de bal terug, waarna de spits er als de kippen bij is en zijn eerste doelpunt maakt in het betaalde voetbal, bij wat zijn eerste basisoptreden is. Het staat dan 2-1, en Jong FC Utrecht jaagt op de gelijkmaker.

Weggeblazen
Kansen op een goal die een punt oplevert krijgen de Utrechters wel, maar dat doelpunt komt er niet. Zo is het de eerste helft die de beloftenploeg de das om doet. In de eerste 45 minuten van de partij krijgen de Utrechtse talenten alle hoeken van het Dordtse kunstgras te zien. FC Dordrecht is sterker, speelt sneller, slimmer en doortastender. Robert Mutzers schiet halverwege de eerste helft de 1-0 binnen en vijf minuten later maakt Denis Mahmudov vanaf de strafschopstip de 2-0. Een pijnlijke avond lijkt dan aanstaande.

De rug gerecht
Maar het mooie is: die komt er dus niet. De equipe van Robin Pronk recht in Dordrecht de rug, knokt zich terug en beheerst de tweede helft. Alleen dat ene doelpunt, daar schort het nog aan. Dat is de volgende stap die het ontwikkelingsteam moet zetten.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1 (2-0)
23. Robert Mutzers 1-0
28. Denis Mahmudov (strafschop) 2-0
72. Jeredy Hilterman 2-1

Gele kaarten: Bruno Kischinhevsky (FC Dordrecht), Gino Demon, Redouan El Yaakoubi en Maarten Peijnenburg (allen Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.203.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Dordrecht:
Renze Fij; Antonio Stankov, Mawouna Amevor, Erol Alkan, Cendrino Misidjan; Gustavo Hamer (40. Bruno Kischinhevsky), Tom Rosenthal, Denis Mahmudov; Mailson Duarte Lopes (74. Clarence Bijl), Terence Groothusen (82. Jafar Arias), Robert Mutzers.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Robin Zwartjens, Gino Demon (46. Bart Sinteur), Tim Brinkman (80. Conner Blӧte); Maarten Peijnenburg, Nick Lim, Karim Loukili, Jeredy Hilterman; Mitchell van Rooijen (82. Jan-Willem Tesselaar), Nick Venema.

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst