Een schitterende, boeiende en levendige Europese stad. Dat is Sint-Petersburg, zo meldt Consul Generaal Hans Wesseling. Maar er zijn ook zaken om, als je voornemens bent af te reizen naar die Russische stad, rekening mee te houden. Wesseling zette voor FC Utrecht-supporters een aantal adviezen op een rij.

“Tsaar Peter de Grote stichtte de stad als Venster op Europa”, schrijft Wesseling. “Geïnspireerd door de architectuur in ons land bouwde hij zijn stad met veel grachten en grachtenpanden. Nederlandse scheepsbouwers hielpen hem met het bouwen van zijn vloot. Dit gebeurde in die tijd in de wijk Novaja Gollandija, oftewel Nieuw Holland.”

Wesseling heeft een dertiental punten van aandacht onder elkaar gezet, speciaal voor FC Utrecht-supporters en met het oog op de Europa League-wedstrijd in Sint-Petersburg van donderdag 24 augustus. Lees ze HIER.