Het aftellen is nu echt begonnen. Nog maar een paar dagen en we kunnen genieten van de van de UEFA Women's EURO 2017 openingswedstrijd Nederland-Noorwegen in Stadion Galgenwaard. Veel van de sterspeelsters spelen bij Europese topclubs. Dit is eveneens het geval bij de overige drie speelwedstrijden.

16 juli openingswedstrijd Nederland-Noorwegen
De Nederlandse middenvelder Jackie Groenen speelt bij FFC Frankfurt. Desiree van Lunteren, Liza van der Most en Kelly Zeeman komen uit voor Ajax. Bij FC Twente zijn Renate Jansen, Sherida Spitse, Jill Roord en Siri Worm teamgenoten van elkaar. Een leuk detail is dat de Noorse Nora Holstad Berge een Bayern München teamgenootje is van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt.

19 juli Engeland-Schotland
De Schotse Jane Ross en Jennifer Beattie spelen met verschillende meiden van het Engelse elftal bij Manchester City. Caroline Weir is een collega bij Liverpool van de Engelse Siobhan Chamberlain en Gemma Bonner. Kim Little is onlangs weer naar Arsenal vertrokken waar ook de Engelse Fara Williams, Alex Scott en Jodie Taylor spelen. Recordinternational van Schotland is Gemma Fay. De huidige keepster en aanvoerster van de Schotse vrouwenploeg mag 191 interlands achter haar naam noteren. Op dit moment speelt ze voor Celtic.

22 juli Frankrijk-Oostenrijk 
Veel Oostenrijkse speelsters spelen bij Bayern München. Te weten de Oostenrijkse Manuela Zinsberger, Carina Wenninger en Viktoria Schnaderbeck. De overall topscoorster van de Oostenrijkse ploeg is Nina Burger. Deze superspits werd 5x achter elkaar topscoorster in de OFB Frauenliga, de hoogste Oostenrijkse afdeling, en is momenteel actief voor SC Sand. De Oostenrijkse Virginia Kirchberger en Lisa Makas zijn teamgenoten bij Freiburg.
De Franse Élise Bussaglia speelt bij Wolfsburg. Met 198 wedstrijden speelde Sandrine Soubeyrand de meeste interlands voor de Franse nationale ploeg. In 2013 speelde zij haar laatste wedstrijd voor les Bleus. Momenteel traint ze het Franse vrouwenteam onder 17 jaar.

25 juli Rusland-Duitsland
De Duitse Marozsán en Pauline Bremer spelen bij Lyon. De Duitse Leonie Maier, Sara Däbritz en Verena Faiss komen uit voor Bayern München. Almuth Schult, Babett Peter, Anja Mittag, Anna Blässe en Isabel Kerschowski spelen bij Wolfsburg.

Wil je zelf één van de speelsters zien schitteren op Nederlandse bodem? Bestel HIER je kaarten voor de wedstrijden Engeland-Schotland (19 juli), Frankrijk-Oostenrijk (22 juli) en Rusland-Duitsland (25 juli) die alle drie om 20.45 uur starten.