Het vlaggenschip van FC Utrecht is deze week neergestreken in Oostenrijk. Met Kirchdorf in Tirol als uitvalsbasis verblijft het team van trainer/coach Erik ten Hag er tot en met zaterdag.
 
Zaterdagavond, zo rond de klok van tien uur, arriveerden de Utrechters in Kirchdorf in Tirol. Eerder die dag hadden ze op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht nog een training afgewerkt, om vervolgens naar Salzburg te vliegen en per bus verder te reizen naar het hotel.
 
Trainingsdag 1 begon voor de voetballers met een korte fietstocht. Met mountainbikes ging de selectie van het hotel naar het verderop in het dorp gelegen complex van SV Kirchdorf. Daar werd een niet al te intensieve training afgewerkt met het oog op dat wat er later die dag stond te gebeuren: een oefenduel met Rubin Kazan; een team uit Rusland dat zich deze eeuw vaker wel dan niet wist te plaatsen voor Europees voetbal.
 
De wedstrijd tegen Rubin Kazan werd gespeeld in Hallein; een dik uur rijden van Kirchdorf in Tirol. Op een prachtige grasmat, en in de stromende regen, kwamen de Utrechters daar prima voor de dag. In wat een nuttige oefenpartij was waarin het op het scherp van de snede ging, speelden de Domstedelingen met 1-1 gelijk tegen de Russen.

Foto's: Gerrit van Keulen