FC Utrecht streek gisteravond neer in Oostenrijk en speelt daar vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rubin Kazan. De testmatch begint om 18.30 uur in Hallein en maakt deel uit van het trainingskamp dat de Utrechters deze week in Tirol beleggen.
 

De manschappen van trainer/coach Erik ten Hag stonden gistermorgen in Utrecht nog op het trainingsveld, om vervolgens af te reizen naar Kirchdorf in Tirol. Die plaats vormt deze week de uitvalsbasis van de Domstedelingen, die er de nodige trainingen afwerken en deze week bovendien drie oefenpartijen spelen. Daarvan is die tegen Rubin Kazan de eerste.
 
Een bekende naam
Rubin Kazan is een naam die menig voetballiefhebber bekend in de oren zal klinken. Dat heeft alles te maken met het feit dat het Russische team deze eeuw zich al negen keer voor Europees voetbal plaatste. In die periode werden vele knappe resultaten geboekt. Een 1-2 uitoverwinning op FC Barcelona springt daarbij misschien wel het meest in het oog. Die sensationele zege werd neergezet in 2009.
 
Nummer negen
Afgelopen seizoen eindigde Rubin Kazan op de negende plaats in de Russische Premier League. De Braziliaan Jonathas werd met 9 doelpunten clubtopscorer in de campagne van 2016/2017. Voor voetballiefhebbers met een goed geheugen: inderdaad, dat is de Jonathas die in het verleden namens AZ uitkwam in de Eredivisie. De Zuid-Amerikaan is een van de sterren van de Russen, die verder beschikken over onder anderen de Fransman Yann M’Vila en de Belg - ex-PSV - Maxime Lestienne.
 
Drie om twee
Voor Rubin Kazan is het duel met FC Utrecht de derde in de voorbereiding op de nieuwe jaargang. Eerder al wonnen de Russen met 2-0 van het Sloveense NK Celje en werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Austria Wien. FC Utrecht hervatte afgelopen maandag de trainingen en speelde woensdag de eerste oefenpot van dit seizoen. Daarin werd CVV De Jodan Boys met 3-2 verslagen.
 
Live verslag via Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
De oefenwedstrijd FC Utrecht - Rubin Kazan begint om 18.30 uur in Stadion Hallein-Gamp en is rechtstreeks te volgen via FC Utrecht’s sociale mediakanalen Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook.