Ten Hag: 'We willen er nog meer'

27 juli 2017
Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de heenwedstrijd tegen Lech Poznan (0-0).
De heenwedstrijd tussen FC Utrecht en Lech Poznan is vanavond (donderdag) in 0-0 geëindigd. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de Europa League-partij met trainer/coach Erik ten Hag.

“We hebben vandaag een prima prestatie neergezet. Dit is een goede uitgangspositie”, vat de Utrechtse oefenmeester de partij tegen de Polen kort maar krachtig samen. “Opbouwend hebben we het goed gedaan vandaag, al had het sneller gemogen. Aanvallend was het niet goed. We hadden meer stootkracht moeten tonen. Dat verdient aandacht.”

Nu was het zo dat FC Utrecht niet grossierde in kansen, maar ook Lech Poznan kreeg weinig mogelijkheden. “We zorgden ervoor dat zij weinig konden creëren. Dit zijn Europese voetbalwetten. En voor wie dacht dat we zomaar eventjes over een team als Lech Poznan heen zouden vliegen: nee, dat is een illusie.”

“Het was prachtig om hier thuis in Stadion Galgenwaard te spelen”, aldus Ten Hag. “Maar we willen er nog meer. Als we kunnen verbeteren, hebben we een reëel kans verder te komen. Dat zit er zeker in, als we de rust en koelbloedigheid hebben.”