Op het terrein van SV Strasswalchen in Oostenrijk heeft FC Utrecht met 0-1 verloren van FC Qabala. In de tweede helft besliste de Europa League-deelnemer uit Azerbeidzjan vanmiddag (zaterdag) de partij. FCUtrecht.nl beschouwde op de oefenpartij na met trainer/coach Erik ten Hag.

FC Utrecht deed niet onder voor de nummer twee van de hoogste klasse van Azerbeidzjan. Alles behalve, zelfs. “De kansenverhouding was 5-2, of misschien 5-3. Maar we kregen een ongelooflijke goal tegen”, vertelt Ten Hag, doelend op de treffer die werd gemaakt na een loepzuivere overtreding die iedereen had waargenomen, behalve de Oostenrijkse leidsman. “Dat was natuurlijk een overtreding.”

“We speelden tegen een ploeg die, net zoals wij, instroomt in de tweede voorronde van de Europa League en deden dat onder ontzettend zware omstandigheden”, vervolgt de oefenmeester, die zijn team op een zwaar veld, bij een temperatuur van 28 graden en een bijzonder hoge luchtvochtigheid de strijd zag aangaan met FC Qabala, dat al vele weken langer in training is dan de Utrechters. “Wij maakten een heel goede indruk in grote delen van de partij”, aldus Ten Hag.

“Alleen het resultaat was wederom niet naar tevredenheid”, gaat de oefenmeester verder. Eerder deze week verloren de Utrechters eveneens ongelukkig van de Russische hoogstedivisionist FC Ufa (0-1) en werd er gelijkgespeeld tegen Rubin Kazan (1-1). Donderdag speelt FC Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League op Malta tegen Valletta FC. Vanavond (zaterdag) reist de equipe terug naar de Domstad.