FC Utrecht heeft zich ten koste van Valletta FC geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Trainer/coach Erik ten Hag blikte terug op de 3-1 zege die zijn ploeg boekte in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

“Dit was een uitstekend resultaat. We hebben hier een nette prestatie geleverd”, vertelde Ten Hag in de catacomben in Waalwijk, waar hij in het verleden zelf ook voetbalde. “We hebben veel kansen gekregen en amper iets weggegeven. De bal had er wat vaker in gemogen, maar de goals die wij maakten waren van hoog niveau. Ik zou niet kunnen kiezen welke de mooste was”, zei de oefenmeester. “Wel waren er een paar concentratiefoutjes. Daar moeten we nog aan werken.”

FC Utrecht liet goed voetbal zien, ook vanuit omschakelmomenten. “Er waren goede tegenpress-momenten”, aldus Ten Hag. “Dat houd je nooit twee keer 45 minuten vol, ook niet midden in het seizoen. Laat staan nu”, zei de trainer van de Utrechters. “We zijn fit, maar nog niet honderd procent.”

“We moeten blijven verbeteren”, vervolgde Ten Hag. “Elke dag moet raak zijn. Vandaag was het collectief uitstekend.”