FC Utrecht kwam daags na de 3-1 zege in de Europa League op Valletta FC opnieuw in actie. Een team dat bestond uit spelers die donderdagavond geen of weinig speelminuten maakten, nam het vanmiddag (vrijdag) op tegen het vlaggenschip van NEC. De partij eindigde in 2-2. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag terug op de oefenwedstrijd.

Met gemengde gevoelens kijkt Ten Hag terug op het onderonsje met de Nijmegenaren. “Helemaal tevreden kan ik niet zijn. We hebben een resultaat neergezet in die zin dat we niet verloren, maar deze 2-2 wil ik ook niet bestempelen als een goed resultaat. We willen altijd winnen en dat hebben we vandaag niet gedaan. Het was wel een nuttige partij.”

Maar net als vorige week, toen SV Meppen kort na een Europees treffen de sparringpartner van FC Utrecht was, was het bij de Domstedelingen zo nu en dan zoeken naar samenhang. Verklaarbaar, omdat de ploeg in deze samenstelling niet of nauwelijks eerder speelde. “De teamsamenwerking haperde op sommige momenten”, omschreef Ten Hag het.

Bij de twee tegentreffers die FC Utrecht slikte, zag het er niet al te solide uit. Daar baalde Ten Hag van. “Je moet professional zijn, hoog in je concentratie blijven en kwaliteit leveren”, stelde de oefenmeester, die Sylla Sow een goede partij zag spelen. “Hij had zijn aandeel in goede drukmomenten, vlak voor rust een goede actie en maakte na de pauze een knappe goal”, somde Ten Hag op. “Hij drukt zijn neus aan het venster. Deze ontwikkeling moet Sylla doorzetten. Hetgeen hij nu laat zien, moet voortaan zijn ondergrens zijn. Het moet alsmaar beter.”