Het slotstuk van FC Utrecht’s trainingskamp in Oostenrijk staat op het programma. Vanmiddag (zaterdag) spelen de Utrechters in Straßwalchen tegen FC Qabala. Het oefenduel met de runner-up van de Azerbeidzjaanse Premyer Liqasi begint om 16.00 uur.

Sparringspartner drie warmt zich op voor een partij tegen FC Utrecht. Het team van trainer/coach Erik ten Hag, dat zich prepareert op de partij tegen Valletta FC in de tweede voorronde van de Europa League, kwam eerder deze week in Oostenrijk uit tegen Rubin Kazan en FC Ufa; twee ploegen uit de hoogste klasse van Rusland.

Gelijkspel en nederlaag
Tegen vaak geziene Europees voetbal-ploeg Rubin Kazan speelde FC Utrecht gelijk. In Hallein voltrok zich een bijzonder goede krachtmeting tussen twee ploegen die de best mogelijke invulling gaven aan een ‘oefenwedstrijd’. De pot eindigde in 1-1. Woensdagavond in Kirchdorf in Tirol stonden de Utrechters tegen een vrij agressief spelend FC Ufa, dat diverse keren ontsnapte aan (gele en rode) kaarten. Kansen waren er over en  weer, maar de Russen gingen daar iets beter mee om dan de Nederlanders (0-1).

Afsluiting
De wedstrijd tegen FC Qabala in Straßwalchen vormt het slotstuk van FC Utrecht’s trainingskamp. De ploeg is deze week in Oostenrijk, met Kirchdorf in Tirol als vaste uitvalsbasis, keihard aan het werk en heeft de blik gericht op donderdag 13 juli; de dag waarop er op Malta om de knikkers gespeeld wordt.

Europa League-tegenstander
Wat dat betreft is de partij tegen FC Qabala andermaal een mooie uitdaging. De ploeg eindigde vorig seizoen op de tweede plaats van de Azerbeidzjaanse Premyer Liqasi en plaatste zich, net als FC Utrecht, voor de tweede voorronde van de Europa League. De in 2005 tot de profs toegetreden ploeg eindigde de drie jaargangen daarvoor steevast als nummer drie en mag dus worden gezien als een topclub uit het huidige Azerbeidzjaanse voetbal. Liefst 12 niet-Azerbeidzjanen maken deel uit van de huidige selectie, die liefst 8 A-internationals herbergt. Tot het keurkorps van FC Qabala behoort ook de Nederlander Dion Malone. De voorhoede heeft in de personen van Steeven Joseph Monrose (Frankrijk/Haïti), Famoussa Kone (Mali) en Bagaliy Diabo (Frankrijk/Senegal) het hoogste internationale gehalte van FC Qabala, dat enkele jaren geleden nog door het Engelse icoon Tony Adams werd getraind.

Volg het live!
Wie niet van de partij is in Straßwalchen kan de oefenpartij op tal van manieren volgen. Zo verzorgt FC Utrecht een live-uitzending op Facebook en is er rechtstreeks verslag via Twitter, Instagram en Snapchat.