“Eindelijk ben ik hier in Roemenië, op bezoek bij Mihai Nesu. Dat ik zou langskomen, had ik Mihai al regelmatig beloofd. Vaak kwam het er dan niet van. Maar toen Mihai mij en Wilco van Schaik onlangs in Stadion Galgenwaard kwam begroeten en een prachtige bos bloemen voor me had meegenomen, heb ik direct mijn agenda getrokken en met Mihai een afspraak gepland. Het moest er nu toch écht maar eens van komen!”

“Op het vliegveld in Roemenië word ik opgepikt door de steun en toeverlaat van Mihai, die toevalligerwijs ook Mihai heet. Het is erg warm; het kwik steeg boven de 35 graden. Eenmaal aangekomen bij Mihai’s huis wacht me een ongelooflijk prettig onthaal. Mihai’s zus Daniella loopt met me mee naar Mihai, die in bed ligt. Het weerzien is heel fijn en ontroerend. We praten volop; natuurlijk ook over de FC. Mihai volgt vanuit Roemenië alles op de voet en weet precies welke spelers er nu voetballen. Hij vraagt me het team en de trainer te complimenteren met de goede prestaties van afgelopen seizoen en wenst de supporters mooie trips in Europa.”

Passie
“Maar we praten over veel méér dan voetbal. Over het leven, en over zijn foundation. Met heel veel passie vertelt Mihai over het revalidatieverblijf dat hij heeft opgericht en runt met een fantastisch team. Morgen, zo belooft hij me, zou ik het met eigen ogen mogen zien.”

Trots op Mihai
“De volgende dag is Mihai al bezig met zijn therapie als ik hem tref. Elke dag besteedt hij 4 á 5 uur aan zijn lichaam. Hij vertelt me dat hij een dagelijks ritme heeft, en dat hij daar baat bij heeft. Mihai leeft erg gezond en heeft veel aan zijn geloof. Ik ben zo trots op Mihai! Hoe hij in het leven staat, en hoe hij zijn leven na het ongeluk bij FC Utrecht heeft opgepakt. Hij is een vrolijke vent die alles doet voor de kinderen met een handicap en/of beperking. Hij ziet ze elke dag, ook hun ouders. Super om dat te mogen zien!”

Haller’s shirts
“Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heb ik in één van de skyboxen twee shirts geveild. Ik vroeg Sébastien Haller om zijn shirts van die wedstrijd en legde hem uit waarom ik ze graag wilde veilen. Sébastien gaf direct aan niet alleen zijn shirts te willen afstaan, maar hij wilde zélf de veiling bijwonen. Mede dankzij de geste en betrokkenheid van Sébastien en de gulheid van de sponsoren in de skybox, haalden we 2.000 euro op ten behoeve van de foundation van Mihai.”

Glunderen
“Als ik in Roemenië het bedrag aan Mihai overhandig, glundert hij. Hij is namens zijn stichting erg dankbaar en geeft aan dat het draaiend houden van zijn revalidatiecentrum steeds meer geld kost. Als je dit leest en je wil graag iets goeds doen: je donatie komt echt zó ontzettend goed terecht! Kijk HIER voor meer informatie over de foundation van Mihai.”

Petje af
“Mihai is een echte prof. Het leven zat tegen, maar naar zijn eigen zeggen heeft hij na zijn ongeluk zo veel moois teruggekregen. Ondanks het gevecht dat hij elke dag moet leveren, blijft hij positief. Hij werkt hard, leeft gezond, is goed voor de medemens en probeert het beste uit iedereen te halen. Petje af voor deze doorzetter! Een hoop mensen kunnen een voorbeeld nemen aan Mihai. Wát een karakter en doorzettingsvermogen, wát een winnaar! Mihai: het was een voorrecht een weekje bij je te mogen zijn.”

Marianne Werdler werkt op de afdeling P&O van FC Utrecht en is al jaren aan de club verbonden. Ze zag door de jaren heen vele tientallen spelers komen en gaan, en geldt voor veel oud-spelers als hét aanspreekpunt binnen de club.

FC Utrecht hoopt Mihai dit seizoen bij één van de thuiswedstrijden in Stadion Galgenwaard te mogen begroeten en is daarover in overleg met de oud-speler.