Verdediger Jeff Hardeveld maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam bereikte hierover vandaag overeenstemming met de Heraclieden. Hardeveld heeft in het Polman Stadion een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang in Almelose dienst ondertekend. 
 
De 22-jarige linksback kwam in de zomer van 2014 naar FC Utrecht, waar hij aansloot bij de beloftenploeg. Via dat team knokte de achterhoedespeler uit Delft zich in de hoofdmacht, waarvoor de jeugdinternational uiteindelijk negentien Eredivisiepartijen speelde. Tijdens zijn Utrechtse periode werd Hardeveld drie keer geconfronteerd met een knieblessure.
 
Technisch manager/hoofdtrainer Erik ten Hag: “Na een lange weg terug van blessureleed is Jeff nu weer fit. Het is belangrijk voor hem om structureel aan spelen toe te komen. Op zijn positie zijn de kansen op speeltijd niet gegarandeerd, vanwege de hevige concurrentie binnen onze selectie. Een vertrek naar een andere club is daarom de beste oplossing en Jeff heeft aangegeven de kans bij Heracles Almelo met beide handen aan te willen grijpen.”
 
FC Utrecht wenst Hardeveld veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan en wil hem bedanken voor zijn inzet in de Domstad.