Twee dagen nadat FC Utrecht op Malta tegen Valletta FC speelde in de tweede voorronde van de Europa League, wacht al de volgende tegenstander op de Domstedelingen. Op Sportcomplex Zoudenbalch is het in de 3. Bundesliga uitkomende SV Meppen vanmiddag (zaterdag) vanaf 15.00 uur de sparringpartner van de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag.

FC Utrecht kent een, zoals dat zo mooi heet, a-typische voorbereiding dit seizoen. Want in tegenstelling tot het gros van de Nederlandse ploegen werken de Utrechters niet alleen toe naar de start van de competitie medio augustus, maar staat alles ook in het teken van de Europa League. Die begon voor de formatie uit de Domstad eergisteren al, op Malta. Daar werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Valletta FC. Donderdag is de return in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Vijfde oefenpot
Vanwege die vroege start van het seizoen speelde FC Utrecht al de nodige oefenduels, en ook tegen ploegen van sportief formaat. Na de openingspot tegen CVV De Jodan Boys (3-2) volgden duels met Rubin Kazan (1-1) en FC Ufa (0-1) uit de hoogste Russische divisie en werd gespard met de Azerbeidzjaanse topclub FC Qabala (0-1). Vanmiddag is SV Meppen de tegenstander in wat de vijfde vriendschappelijke wedstrijd van deze jaargang is voor Ten Hag’s team.

Sterke opponent
SV Meppen promoveerde afgelopen seizoen naar de 3. Bundesliga en liet eerder deze voorbereiding al zien over veel kwaliteit te beschikken. Met liefst 3-0 wonnen de Duitsers van FC Twente. Ook Quitt Ankum (0-9), TuS Bersenbrück (3-5), BSV Rehden (2-0) en SV Mesum (0-1) werden in de voorbije weken al verslagen door de blauw-witten uit Meppen.

Aftrap om 15.00 uur, live verslag via social media
De vriendschappelijke wedstrijd FC Utrecht - SV Meppen begint vanmiddag (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 15.00 uur. Kaartjes zijn aan de poort á 5 euro verkrijgbaar. NIet langs de lijn vanmiddag? Volg dan het verslag van de wedstrijd via FC Utrecht’s kanalen op social media: Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat.