Wie een rondje om het Mandemakers Stadion maakt, kan er bijna niet omheen: de grote doeken waarop iconen uit het verleden staan afgebeeld. In Waalwijk ontkom je dan natuurlijk niet aan de gewezen goalgetters Ad van de Wiel en Rick Hoogendorp, en aan clubmannen als Zeljko Petrovic, Marcel Brands en Ramon van Haaren. Maar je ziet er ook levensgrote doeken hangen met daarop stoere foto’s van de voormalig FC Utrecht-spelers David Nascimento en Rob van Dijk.

Nascimento en Van Dijk verdienden hun sporen niet alleen in de Domstad, maar ook in Waalwijk. En dat geldt voor behoorlijk wat (oud-)spelers. Erik ten Hag, bijvoorbeeld. De huidige Technisch Manager en trainer/coach van FC Utrecht had in het seizoen 1994/1995 het RKC Waalwijk-shirt om de schouders.

Welke oud-spelers van FC Utrecht nog meer schitterden in het geel-blauw van de Roomsch Katholieke Combinatie uit Waalwijk? Hier komt het lijstje aan: Donny de Groot, Emmanuel Nwakire, Gert Kruys, Hans van de Haar, Harry Decheiver, Khalid Sinouh, Leo van Veen, Leon van Nieuwkerk, Marco Boogers, Michael Lamey, Patrick van Diemen, Peter Gerards, Richard Beekink, Rodney Sneijder, Ruud Berger, Sandro Calabro, Theo Lucius, Tim Cornelisse, Wesley de Ruiter en Willy Carbo.

Donderdag speelt FC Utrecht in het Mandemakers Stadion in Waalwijk tegen Valletta FC. Die partij is de return van de tweede voorronde van de Europa League. Aan de Akkerlaan in Waalwijk gaat de bal om 19.30 uur rollen.